Share This Post

Nieuws

5 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Wiet

5 Bewezen Gezondheidsvoordelen van Wiet

Wiet is een softdrug die kan zorgen voor een heerlijk ontspannen gevoel. Het wordt vaak recreatief gebruikt maar toch is wiet meer dan dat. Wiet kent namelijk veel gezondheidsvoordelen. Het kan dus niet alleen gebruikt worden voor een gezellig avondje of een diepe ontspanning, maar ook op medisch vlak kan het veel uitkomst bieden.

1. Wiet is een goede pijnbestrijder

Mensen die kampen met chronische pijnklachten of aandoeningen als fibromyalgie, reuma, migraine of MS kunnen baat hebben bij het gebruik van cannabis. Dit komt omdat er in wiet bepaalde stoffen zitten die werken als sterke pijnstillers. Daarnaast zorgt het gebruik van wiet vaak voor ontspanning in het lichaam wat ook een gunstige werking heeft bij chronische pijnklachten.

2. Epileptische aanvallen verminderen dankzij wiet

Beroertes, epilepsie of Jules de la Tourette kunnen behandeld worden met wiet. Wietolie bijvoorbeeld zou in kleine hoeveelheden al voldoende invloed kunnen uitoefenen om epileptische aanvallen te verminderen of zelfs te stoppen. Ook voor kinderen met epilepsie kan wiet gunstig zijn. Echter wordt er dan vaak gekozen voor CBD, dit is net zoals THC een bestanddeel uit de cannabisplant, maar heeft geen psychoactieve werking waardoor men geen stoned gevoel krijgt.

3. Wiet als natuurlijke antidepressiva

Niet alleen bij lichamelijke- maar ook bij psychische klachten kan wiet gunstig zijn. Zo is aangetoond dat wiet het dopamine gehalte in de hersenen verhoogt. Dopamine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en zorgt er dus voor dat je je beter voelt. Op deze manier kan wiet dus gunstig zijn bij psychische klachten als depressie, ADHD, angsten en stemmingswisselingen. Een natuurlijke antidepressiva dus, en ook nog eens minder schadelijk voor je lichaam dan reguliere medicijnen.

4. Alzheimer vertraagd door wietgebruik

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van wiet de ziekte van Alzheimer kan vertragen. Moleculen uit wiet zorgen ervoor dat er een enzym, die verantwoordelijk is voor Alzheimer geblokkeerd wordt. Hierdoor zal het dus langer duren voordat de symptomen van de ziekte van Alzheimer daadwerkelijk optreden.

Wanneer iemand al Alzheimer heeft kan wiet alsnog gunstig zijn. Wetenschappers hebben ontdekt dat het gebruik van wiet bij Alzheimer patiënten helpend kan zijn om communicatie te verbeteren, minder pijn te ervaren, tremoren te verminderen en het verbeteren van de stemming.

5. Wiet helpt om beter te slapen

Lig jij ‘s avonds ook altijd nog uren te draaien in bed, te piekeren en te hopen dat je in slaap gaat vallen? Het gebruik van wiet voordat je gaat slapen kan helpen om sneller in slaap te komen en beter en langer door te slapen. Wiet zorgt ervoor dat het lichaam ontspant en kan moeheid veroorzaken. Een kleine hoeveelheid cannabis kan al voldoende zijn om vrijwel meteen in slaap te vallen als je in bed ligt.

Gebruik van cannabis is niet altijd gezond

Als je wiet gebruikt in combinatie met tabak is het natuurlijk niet goed voor de gezondheid, dit komt door de toevoeging van tabak. Manieren om wiet op een zuivere manier tot je te nemen zijn onder andere het roken met een vaporizer, verdamper, of drinken van wietthee.

Share This Post

Leave a Reply