Share This Post

Nieuws

Brussel tegen synthetische wiet

Brussel tegen synthetische wiet

Synthetische wiet als Black Mamba of Spice hebben sinds 2014 het leven geëist van zeker 29 gebruikers in de EU. De Europese Commissie stelt woensdag voor een einde te maken aan de opmars van de volgens specialisten ‘sterkste wiet ter wereld’.

Synthetische (is in het laboratorium gemaakte ) cannabis wordt in Nederland weinig gebruikt. In de ons omringende landen worden vaker kruidenmengsels verkocht waar in het laboratorium gemaakte cannabinoïden aan zijn toegevoegd. Deze kruidenmengsels bestaan volgens de verpakking uit kruiden met een roesachtige werking. Vaak klopt de inhoud niet met wat er op de verpakking staat.

Brussel wil dat de lidstaten extra controlemaatregelen voor de psychoactieve drugs onder de officiële naam MDMB-CHMICA nemen en elkaar op de hoogte houden. EU-commissaris Dimitris Avramopoulos (Binnenlandse Zaken): “Het aantal en de soorten gevaarlijke nieuwe drugs blijven toenemen in de EU en de verspreiding ervan is niet op nationaal niveau te bestrijden.” De drugs komen vooral uit China.

Uit een gezamenlijk rapport van Europol en het Europese Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA) van vorige maand blijkt dat de goedkope designdrugs ook leiden tot tientallen ziekenhuisopnames. De drugs zijn in Duitsland en Engeland erg populair.

In Nederland is dat volgens het Trimbos Instituut niet het geval. “Dat komt omdat je hier coffeeshops hebt waar je voor een normaal bedrag goede kwaliteit cannabis kan kopen. Mensen gaan dan niet iets obscuurs als Spice kopen, waarvan je niet weet wat de effecten zijn”, zegt een woordvoerder van het instituut.

Bron: Telegraaf

Share This Post

Leave a Reply