Share This Post

Nieuws

Buitenwiet net zo goed als binnenwiet

Buitenwiet net zo goed als binnenwiet

Buitenwiet  is net zo goed als binnenwiet. Een goede buitenwiet hoeft beslist niet onder te doen voor een binnensoortje. Toch is het zoeken met een loep naar die buitenwiet in de coffeeshops, vindt Mauro van The Stoned Society. En dat is eeuwig zonde, vandaar zijn hartstochtelijke pleidooi voor een snelle wederopstanding van de ‘puur natuurwiet’.

Het is ondertussen alweer november, ver weg van die mooie herinneringen aan zomerse taferelen op festivals, feestjes en in het algemeen buiten zijn.

Naast een positieve instelling, is het ook vooral de geoogste buitenwiet die ons allen de winter door krijgt. Erg leuk om te zien en horen zijn de berichten van mensen die de automatic AK-74 zaadjes – die we hebben uitgedeeld op het podium van Cannabis Bevrijdingsdag 2016 – hebben opgekweekt.

Koop een weckpot om je wiet te curen

Niet dat het allemaal zo goed is, die buitenwiet. Maar er zijn toch aardig wat mensen die gelukkig wel weten wat ze aan het doen zijn. De rest moet toch eindelijk eens weckpotten gaan kopen om de gedroogde wiet in te curen. Doe je dat niet, dan smaakt en proeft het eigenlijk allemaal hetzelfde. Het is te vergelijken met carnavalsbier. Bier dat in zo’n grote hoeveelheden moet worden geproduceerd dat er geen tijd is voor het gisten. Dit zorgt ervoor dat wat voor soort bier je ook drinkt tijdens carnaval, het allemaal hetzelfde smaakt.

Genot van een puur sticky

Met ook een oogstfeest in het vooruitzicht, kan ik met enig recht van spreken zeggen dat ik al het een en ander heb mogen proeven uit mensen hun tuintje. Wat ik meestal doe als iemand aankomt met zijn buitenwiet om te proberen, is er eerst een puur sticky van draaien in een klein vloeitje om te kijken of het goed brandt. En natuurlijk om de echte smaak en het effect tot je door te kunnen laten dringen. Zo’n puur sticky is op zichzelf al, mits het wat voorstelt, in staat om meerdere mensen in hogere sferen te brengen. Vaak gepaard met een ontzettende honger, dat wel. Maar dat is weer makkelijk op te lossen met wat fruit, of als dat niet voorhanden is simpelweg suikers in de vorm van eten of drinken.

Het zou ook zeer fijn zijn als we ook onze buitenwiet zouden kunnen laten testen op werkzame bestanddelen, van cannabinoïden tot terpenen. Net zoals we ‘harddrugs’ kunnen laten testen

Hierna draaien we er meestal ook een regulier jointje van, met lichte tabak. Omdat menigeen het toch zal consumeren met tabak moet het natuurlijk wel even op de proef worden gesteld.

Helaas zien we het alleen niet (meer) in de coffeeshop, buitenwiet. Of het nu komt doordat de gemiddelde coffeeshop bezoeker vraagt om ‘de sterktste wiet’ of simpelweg om een voorgedraaide joint, blijft giswerk. Een goede buitenwiet kan zich zeker wel meten met een binnenwietje namelijk.

Variatie is fijn

Maar dan moet er ook wel variatie zijn. Het zou fijn zijn als we in de toekomst de buitenwietoogst naar de veiling zouden kunnen brengen, alvorens het getest wordt om daarna aan de hoogste bieder te worden verkocht om bij een verkooppunt te komen. Een van de modellen overigens van de website reguleren.com. Simpelweg ruilbeurzen, bijvoorbeeld in combinatie met een oogstfeest, zouden het variëteiten probleem voor de kleine hobbyteler kunnen oplossen.

Ook buitenwiet laten testen

Het zou ook zeer fijn zijn als we ook onze buitenwiet zouden kunnen laten testen op werkzame bestanddelen, van cannabinoïden tot terpenen. Net zoals we ‘harddrugs’ kunnen laten testen. Er wordt gezegd dat de consument hier niet in is geïnteresseerd, maar dat is niet zozeer omdat de consument naïef is. Wanneer er informatie over de bestanddelen kan worden verschaft, kunnen mensen veel beter een weloverwogen keuze maken nadat ze bij hun aankoop geconfronteerd worden met testrapporten die verder gaan dan THC en CBD.

Als de cannabis consument immers niet van het bestaan van deze verschillende cannabinoïden afweten, is het niet zo gek dat hun interesse niet verder strekt dan het THC-gehalte.

Bron: RollingStoned

Share This Post

Leave a Reply