Share This Post

Nieuws

Cannabis Social Club Verovert Nederland

Cannabis Social Club Verovert Nederland

Suver Nuver, de medicinale cannabis social club uit Friesland, groeit als kool. Begin dit jaar opent de stichting vestigingen in Amsterdam en Leiden. Tegen een vrijwillige bijdrage kunnen leden verschillende cannabismedicijnen bestellen. Die krijgen ze per post thuis gestuurd. Het gaat uitsluitend om cannabisextracties zoals olie, concentraten, zalfjes en tincturen. Niet om plantmateriaal of toppen.

Cannabis Social Clubs

Het idee van de Social Clubs ontstond in de jaren ´90 in Spanje. De clubs zijn niet-commercieel en alleen toegankelijk voor leden. Die geven schriftelijk toestemming aan de club om de planten te kweken die voor eigen gebruik worden getolereerd: in Nederland vijf stuks per persoon.

Rinus Beintema

Op basis van dit principe werd eerder in Amsterdam ‘Tree of Life’ opgericht: de eerste Nederlandse Cannabis Social Club. Suver Nuver onderscheidt zich van de gewone Social Clubs door zich uitsluitend op medicinaal gebruik te richten. Ze wil een aanvulling zijn op de coffeeshop, geen vervanging daarvan.

Groei

Initiatiefnemer Rinus Beintema opende in oktober 2015 de eerste vestiging in Leeuwarden. Al snel volgden Groningen en Zwolle. Samen hebben de drie locaties nu ruim 3500 leden. Per maand komen er zo’n 500 leden bij en dat aantal zal alleen maar groeien nu Suver Nuver ook de rest van Nederland verovert. De clublocaties fungeren alleen als ontmoetings- en informatiepunt voor leden. Er worden geen cannabisproducten uitgewisseld.

Legalisatie

Cannabisolie wordt verstuurd naar patiënten met uiteenlopende ziektebeelden, zoals kanker, MS, Crohn en reuma. Naast mensen helpen, wil Beintema met zijn initiatief ook de discussie over legalisering op scherp stellen.

Medicinale cannabis kan eigenlijk alleen onder strenge voorwaarden (en tegen hoge kosten) legaal worden verkregen. Met zijn initiatief hoopt Beintema een proefproces uit te lokken. Maar tot nu toe heeft Justitie geen actie ondernomen. Lokale overheden stellen zich juist welwillend op. Ze geven geen vergunning, maar gaan wel met Suver Nuver in gesprek.

Knipafval

Voor de bereiding van cannabisextracten gebruikt de club knipafval dat ze gratis van sympathiserende kwekers krijgt. Hierdoor is het mogelijk de medicijnen tegen zeer lage kosten te produceren. Nu de stichting groter wordt is ze ook begonnen haar eigen planten te kweken.

Bron: Azarius

Share This Post

Leave a Reply