Share This Post

Nieuws

Column van Doede – Het recht op zelfmedicatie

Column van Doede – Het recht op zelfmedicatie

Column Doede de Jong – Het recht op zelfmedicatie.

Ik las in de L.C van afgelopen zaterdag het artikel van Monique Posthumus en de baat die zij heeft bij wietolie. Fantastisch!
In tegenstelling tot het negatieve commentaar van Thomas van Dorio, farmacoloog en bestuurslid van de Vereniging tegen Kwakzalverij, tonen veel praktijk gevallen aan dat hennep hoogstwaarschijnlijk het rijkste geneeskrachtige kruid op aarde is. Het is met recht een goddelijk geschenk.
Tot het verbod in 1937 zat in 30 tot 40% van de medicijnen cannabis. Vanaf dat moment begonnen de autoriteiten systeemmatig cannabis, middels demonisering en criminalisering, in het diskrediet te brengen.

In Nederland werd al in 1928 op 5 mei de Opiumwet aangenomen en werden hasjiesj en wiet onder politieke en farmaceutische druk onder deze wet geschoven.
Hennep is hun grote concurrent. Opheffing van het respectloze, contraproductieve verbod zal de farmaceutische industrie veel inkomsten doen derven.
Aan de andere kant zal het veel onnodige onkosten in de zorg besparen en worden mensen niet gedwongen ongewenste medicatie tot zich te hoeven nemen. Daar komt nog bij dat wietolie in tegenstelling tot veel reguliere medicijnen geen schadelijke bijwerkingen heeft.
Als VOC medewerker heb ik geregeld contact met medicinale consumenten en ik vind het dan altijd weer verbluffend om te constateren, hoe mensen baat hebben bij deze geweldige plant.

De Amerikaanse regering heeft kort geleden er- en onderkend dat cannabis minimaal een remmende werking heeft tegen kanker.
Ook kan het helpen bij artrose- artritis-asperger- ADHD- borderline,-Crohn-depressie- slapeloosheid-Parkinson-chronische pijn-glaucoom-migraine-multiple scelerose-OCPS-reuma-spastische darmen-schizofrenie-spierspasmen-trauma-misselijkheid-kanker-fybromyalgie-wratten en diabetes.
Palliatief zou het ook aangewend kunnen worden.

Het moet dus voor iedere Nederlander mogelijk zijn om hennep voor zijn of haar welzijn in de tuin te kweken, want het is immoreel dat medicinale gebruikers hun ‘constitutionele recht, het recht op zelfmedicatie ’, wordt ontzegd.Je kan dan met verschillende soorten experimenteren en van je eigen planten wietolie maken (info op internet).

Uit het rapport, ‘Internationaal recht en cannabis2’ van Hoogleraar strafrecht Piet Hein van Kempen blijkt dat nationale overheden cannabisbeleid mogen reguleren om aan de verplichtingen voor mensenrechtenverdragen te voldoen.
Bespaart veel geld en levert daarnaast veel geld op en dit alles in het belang van de samenleving.

Dus niet langer gedraald, hef op dat vermaledijde verbod!

Bron: Leeuwarder Courant: Doede J. de Jong Biologische wietkweker. Appelscha

Share This Post

Leave a Reply