Share This Post

Nieuws

Een kweekkast voor het hele gezin

Een kweekkast voor het hele gezin

Je wilt graag wiet gaan kweken, maar helaas mag dit absoluut niet vanwege je partner. Hij/zij verzint talloze redenen om jouw kweek droom tegen te werken: “Onze familie gaat dit zien” of “dit is geen goed voorbeeld voor ons kind”. Ten slotte brengt jouw kleinschalige kweek operatie een groot brandgevaar met zich mee. Volgens die partner dan hé.

Heeft je partner een punt?

Of we het nou leuk vinden of niet, die tegenwerkende partner heeft natuurlijk wel een punt. Wiet kweken is misschien niet het allerbeste voorbeeld voor je kind, familieleden zullen er ongetwijfeld op neerkijken en er is zeker weten meer kans op brand. Je partner heeft dus wel degelijk een punt, maar daar laat jij je als enthousiaste hobby kweker niet door tegenhouden.

Als voetbal je hobby is stop je er toch ook niet mee omdat er een kleine kans bestaat dat je je scheenbeen breekt? Uiteraard neem je wel preventiemaatregelen om deze kans zo klein mogelijk te maken, daarom dragen voetballers scheenbeschermers. Precies dit ga jij gebruiken om je partner over te halen om die kwekerij toch toe te laten.

Een kweekkast is de oplossing

Voor elke reden die net genoemd werd biedt een complete kweekkast de ideale oplossing. Hieronder staan de top 3 redenen die tegenwerkende partners gebruiken, wees ze te slim af door deze argumenten te gebruiken.

1. Wat als de kinderen of andere familieleden dit zien?

Partners halen vrijwel altijd deze reden aan om jouw plan te ondermijnen. Gelukkig kan jij dit argument compleet omzeilen met een kweekkast. De kast ziet er namelijk neutraal uit, zijn witte schutkleur en natuurlijke bouw zorgt ervoor dat niemand hier i ets van gaat merken. Je kunt de kast ook eventueel op slot doen. Verder is de kast geur- en geruisloos, verderop meer hierover.

2. Zo’n kwekerij zorgt toch voor brandgevaar?

Ondanks dat de kans op brand extreem klein is kan ik me toch voorstellen dat het een fijn gevoel is om een vuurbestendige kweekomgeving te hebben. Uit overweging voor deze reden zijn de wanden van zulke kasten gebouwd van PVC Sandwich panelen, deze zijn brandveilig. Dat is alweer twee redenen omzeild, op weg naar jouw kweek avontuur.

3. Zo’n kast zorgt toch voor geluidsoverlast? En de penetrante geur dan?

Dit is misschien wel de meest legitieme reden die een partner zou kunnen gebruiken om jou een halt toe te roepen. Maar jij bent ze uiteraard opnieuw te slim af. In zo’n complete kweekkast zitten namelijk ingebouwde luchtventilatie en geluidsdemping systemen. De koolstoffilter zorgt ervoor dat de lucht gefilterd wordt, deze lucht wordt vervolgens uitgeblazen door een ventilator die weer ingebouwd zit in een geluidsdemper. Zo heeft je partner, maar natuurlijk ook jijzelf, nergens last van.

Als je de tegenwerkende krachten nu nog steeds niet overwonnen hebt, dan kan je altijd nog zeggen dat je er paprika’s in gaat groeien. Wellicht kun je zelfs een compromis sluiten: de helft van de kast vol met wiet, de andere helft vol met paprika’s.

Op zoek naar een mooie kweekkast? Neem is een kijkje bij Grow-Dutch.com

Share This Post

4 Comments

 1. Okay kweekkast heb ik nog niet aangedacht tent wel namelijk… Maar wat ik voor al belangerijk vind is dat ik gewoon mijn stroomverbruik betaal!!!! Dus niet te groot, niet teveel watt Dan is het m.i. allemaal te betalen.. iemand hier andere ideeen over?

 2. Hey Blazr420,

  Ik ervaring opgedaan met een heel hok, maar ook met een tentje. In mijn “hokje” had ik er 180 staan met 8x600W lampen en uiteraard is de stroom ook niet echt via de meter gegaan…
  Nadat ik verhuisd was ben ik verder gegaan met een tentje. DIt omdat ik niet meer zo groot wilde en al helemaal geen stroom meer wilde stelen.

  Dus om op jouw vraag terug te komen, een tentje met 2x600W en 15 potjes was best te doen over de meter. Ik betaalde ongeveer rond de €200 extra voor die lampjes, afzuiger en ventilatoren.. op zich was dit best te doen, aangezien ik er elke oogst tussen de 1.25 en 1.5 kilo vanaf haalde. Meer dan genoeg om er zelf van te roken en het overige (een kilootje) te verkopen. lekker meegenomen die extra centjes en dan ook nog “gratis” blowen.

  Ik was uitermate content met een tent.
  Hopelijk heb je iets aan mijn ervaring met een tent. Ik ben heel benieuwd hoe je nu kweekt, of je uberhaupt al kweekt.

  Veel succes, Marc

 3. Hallo Marc,

  Bedankt voor je reactie! Ik heb nu het zaadje wat ik via deze site heb gekregen laten ontkiemen en zal op mijn balkon groeien. Ik heb nog geen tent aangeschaft ik wacht namelijk op mijn belasting teruggaaf hahaha.

  Verder nog 3 autoflower zaadjes besteld.

  Groet,

  Joppe

Leave a Reply