AuteurBerichten

december 14, 2016 om 12:27 am

De ziekte van Parkinson ontstaat door een tekort aan het stofje dopamine in bepaalde diep gelegen gebieden van de hersenen, de zogenoemde zwarte kern (de substantia nigra). In deze gebieden regelen de hersenen de automatische bewegingen. Daarvoor moeten verschillende hersencellen met elkaar communiceren. Bij de ziekte van Parkinson gaan de hersencellen in deze gebieden kapot en ontstaat er een tekort aan de boodschappersstof dopamine. Pas als 80% van de hersencellen in de zwarte kern kapot is, ontstaan de verschijnselen van de ziekte van Parkinson. Bij deze aandoening kunnen de patiënten zoveel bevingen in de handen vertonen dat ze niet meer in staat zijn om een glas water vast te houden.

Ruim 55.000 Nederlanders hebben Parkinson. Helaas zien we een alarmerende stijging, het verontrustende is dat de grootste stijging is onder dertigers en veertigers.

Genezing is nog niet mogelijk, met reguliere medicijnen.

Beginnende symptomen van de ziekte van Parkinson zijn nauwelijks te herkennen.

Vaak worden deze pas na jaren duidelijk merkbaar, zoals: vermoeidheid, trillerigheid, depressiviteit, zwakke stem, verkrampt handschrift, vlakke gelaatsuitdrukking, arm of been niet meer kunnen bewegen

De belangrijkste aanwijzingen zijn: stijve armen, benen of nek, onopzettelijk trillen van ledematen in rusthouding, langzaam in beweging komen, slechte lichaamshouding en een verstoord evenwichtsgevoel.

Wetenschap/Mens: Cannabidiol verbetert kwaliteit van leven bij patiënten met de ziekte van PARKINSON

 

lees de rest van dit artikel op vape-winkel