Hydro wiet kweken

Hydro wiet kweken. Hier een overzicht van veelgebruikte hydro systemen om op de hydro manier wiet te kweken.

1. NFT systemen

Bij NFT systemen (Nutrient Film Technique) hangen wortels in een constante stroom water. Deze systemen werken goed, zolang er genoeg zuurstof in het water zit en de temperatuur van het water niet te hoog wordt (onder 21 graden). Het Flow & Grow systeem is een voorbeeld van zo’n NFT systeem.

2. Aeroponics

 

Aeroponic systemen zijn wat technischer. Aangezien de wortels hierbij letterlijk met een fijne nevel worden besproeid moet alles perfect zijn. Misschien is het wel het moeilijkste hydrosysteem om onder de knie te krijgen. Het vergt vrij veel onderhoud en tijd.

Wortels kunnen zo groot worden dat ze de sproeiers van het systeem blokkeren waardoor het hele wortelsysteem niet meer genoeg water en voedingsstoffen krijgt. Daar staat tegenover dat wortels heel veel zuurstof krijgen en er daardoor heel goede resultaten met aeroponic systemen kunnen worden gehaald.

3. Diep Water Cultuur

DWC systemen (Deep Water Culture) zoals de Bubble Buckets laten de wortels onder water in een voedingsoplossing hangen. Het water moet voorzien worden van heel veel zuurstof door een aquariumpomp en een bruissteen. Laat het water niet heter worden dan 21 graden en blijf flink pompen, verder is het een van de gemakkelijkste hydrosystemen. Lees hier hoe je zo’n systeem zelf kunt maken. In de verslagen van de Bubbleman kun je een plant in een DWC systeem volgen.

4. Eb en vloed

In eb en vloed systemen staan de planten in potten met grote drainage-openingen aan de onderkant op een speciale tafel. Een pomp overspoelt de tafel een paar keer per dag met een laag water van een centimeter of 3 tot 5, waarna het water weer van de tafel wegloopt.

5. Druppelsystemen

Druppelsystemen zijn gemakkelijk om mee te werken, het is waarschijnlijk de meest natuurgetrouwe manier van hydrokweken. Je kunt het op zowat elk medium toepassen, zelfs aarde maar dan spreken we niet meer over hydro. De verschillende mediums vragen om een eigen bewateringsschema. Het Wilma systeem van Atami biedt je een mooie kant en klare oplossing als je een druppelsysteem wil proberen.

Bron: RollingStoned.nl


Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Visit Us On Facebook