Share This Post

Artikelen

Low Stress Training

Low Stress Training

Low Stress Training of LST is een eenvoudige techniek die de planten langs een zijdelings latwerk leidt. Deze teelttechniek moedigt de groei van extra buds aan omdat de takken meer licht vangen. Ook de stam die normaal verticaal staat wordt in een zijdelingse positie vastgebonden wat hem ertoe brengt nieuwe verticale takken of ‘watersprouts’ te laten ontstaan – die op hun beurt weer heerlijke nieuwe buds zullen geven. Het is een gangbare praktijk onder tuiniers die klimrozen, druiven en andere planten kweken.
Low stress training cannabis
Onder ideale omstandigheden stelt low stress training alle takken bloot aan de lichtbron. Het is een techniek die zowel binnen als buiten gebruikt worden om het rendement van de gewassen sterk te verhogen.

Sommige tuiniers passen ook de technieken van bijwerken, aftoppen en snoeien toe op hun gewassen. Het bijwerken van de hoofdstam kan plaatsvinden als er sprake is van ten minste 20 centimeter (8 inches) groei, en kan eenvoudig uitgevoerd worden door vlak boven een groei-knooppunt in de stengel te knijpen. Er groeien twee of meer nieuwe takken die niet alleen vanaf dat knooppunt smakelijke buds vormen, maar ook van knooppunten onder dat punt.

U kunt ook zijtakken bijwerken om de groei van nieuwe verticale takken te stimuleren – die op hun beurt ook weer smakelijke buds zullen produceren. Elke nieuwe verticale tak kan vervolgens ook bijgewerkt worden als ze een lengte van ongeveer 20 centimeter hebben bereikt, en ze kunnen zijwaards aan het latwerk worden gebonden om de groei van nieuwe verticale takken te stimuleren.
Low Stress training cannabis growing
Bijgewerkte planten zijn kleiner, voller en produceren meer buds dan niet bewerkte planten. Deze techniek kan worden gebruikt bij de groei van de meeste soorten. Het spreekt voor zich dat de ijverigste telers het meest succesvol zijn. Voel u vrij om onze collectie te bladeren. Royal Queen Seeds biedt een ruime keuze recreatieve en medicinale soorten aan die zeer geschikt zijn voor low stress training en om bij te werken.

U kunt vrijwel elk materiaal gebruiken voor het hekwerk, van dik afrasteringsdraad en kippengaas dat aan staken is bevestigd tot houten of metalen hekjes die kunnen worden gekocht bij kwekerijen. Sommige telers bouwen aantrekkelijke hekwerken en grids van aan elkaar gebonden of getimmerde takken.

Het is belangrijk om de takken van de planten losjes aan het hekwerk te binden, zodat ze de ruimte houden om te groeien, ze nemen immers in omvang toe als ze in de bloeifase zijn. En het laatste wat u wilt is ze verstikken. Veel telers gebruiken graag lange pijpenwissers die ze verstellen als de plant groeit.

Low stress training is een eeuwenoude praktijk die boeren en tuinders door de jaren heen gebruikt hebben. Het is leuk om te doen maar neemt wel wat tijd in beslag, afhankelijk natuurlijk van de hoeveel bijwerkte punten en bindingen die de teler toepast.

Bron: RoyalQueenSeeds

Share This Post

Leave a Reply