Share This Post

Artikelen

Luchtige toppen voorkomen: 5 tips!

Luchtige Wiet Toppen

Luchtige wiet toppen smaken niet minder lekker maar een mooie, volle wiettop is toch net wat interessanter. Ook qua gewicht natuurlijk. Het is mogelijk om te voorkomen dat je luchtige toppen krijgt wanneer je plant in bloei komt. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

1. Behoud gezonde wortels

De gezondheid van de wietplant wordt grotendeels bepaalt door de conditie van de wortels van de wietplant. Als je plant te veel of te weinig water krijgt kan dit problemen geven, hetzelfde geldt voor een te kleine pot of een tekort aan voedingsstoffen. Als de wortels gezond zijn, de juiste voedingsstoffen krijgen en ruimte genoeg hebben om te kunnen groeien zal automatisch ook de opbrengst van de plant vergroten en de toppen compacter worden.

2. De juiste temperatuur

Als de temperatuur in de kweekruimte te warm of te koud is kan dit effect hebben op de wiettoppen, dit kan ervoor zorgen dat de toppen luchtig en licht worden. Daarom is het belangrijk een continue temperatuur aan te houden van ongeveer 22 tot 27 graden. Op deze manier kan de plant zich in een prettige temperatuur ontwikkelen en is de kans op luchtige toppen direct een stuk kleiner.

3. Goede luchtcirculatie

Het is voor wietplanten belangrijk om voldoende verse lucht binnen te krijgen en dat de lucht voldoende circuleert. Naast het feit dat de plant CO2 opneemt uit de lucht en er zuurstof aan af staat is lucht ook belangrijk voor de stevigheid van de plant. Wanneer de wietplant ervaart dat er lucht langs af komt zal de stam ook sterker worden. Dit heeft weer als voordeel dat het dus ook meer gewicht kan dragen. In de natuur zorgt stuifmeel ervoor dat de wietplant wordt bevrucht door een mannelijke plant. De vrouwelijke plant zal dus meer moeite doen om de toppen goed te ontwikkelen die wat wind vangen.

4. Voldoende licht

Wiet en licht, één van de belangrijkste aspecten tijdens de kweek. Te weinig ligt kan er voor zorgen dat de toppen van een wietplant niet goed kunnen ontwikkelen. Hetzelfde geldt als de plant te veel licht krijgt. Het is dus belangrijk om dit goed te doseren. bij voldoende licht zul je zien dat de toppen van de plant mooi ontwikkeld en compact zijn samengesteld. Zorg er dus voor dat je plant niet teveel, maar ook zeker niet te weinig licht krijgt zodat de toppen mooi vol en dik kunnen worden.

5. De juiste voeding

Het is belangrijk om je wietplant voldoende, en vooral de juiste, voeding te geven. Zowel teveel als te weinig voeding kan gevolgen hebben voor de wietplant en dus de toppen. Voedingsstoffen worden pas goed opgenomen als de pH-waarde van de aarde goed is. Zorg dus altijd dat je een pH-meter hebt om de zuurgraad van de grond te kunnen meten. Zolang de zuurgraad in balans is wordt voeding ook goed opgenomen door de wortels en blijft je plant gezond, wat natuurlijk ook weer een positief effect heeft op de toppen.

Een goede balans

Om de toppen van een wietplant mooi compact te krijgen is het dus belangrijk om een goede balans te creëren. De juiste temperatuur, voldoende licht, een goede luchtcirculatie, de juiste voeding en een goede omstandigheden voor de wortels dragen bij aan de optimale groei van de wiettoppen.

Share This Post

1 Comment

  1. Jaah Nice vermijdt temperaturen boven de 30 graden. Ook Te veel co2 kan erg luchtige toppen geven

Leave a Reply