• Profielfoto van Vape-winkel Amersfoort

  Vape-winkel Amersfoort heeft een update geplaatst 2 jaar, 6 maanden geleden

  Hoe droog ik mijn cannabis en kan ik het makkelijk een jaar bewaren?

  Voor mijn persoonlijke voorraad, ben ik al lang van tupperware en papieren/plastic zakken afgestapt. Ik ben overgestapt op het drogen van de cannabis in grote g;azen weckpotten. Dit geeft de sterkste aroma en textuur aan de wiet, zowel voor roken als vapen. Het is erg makkelijk, dus hier is mijn methode:

  1) Trim de bladeren van je wiet af, hang je planten op z’n kop in een donkere koele plek, tot ze crispy droog zijn aan de buitenkant en de tak kraakt als je hem breekt, meestal tussen de 5 en 8 dagen. Optimale conditie is 20-22 graden celsius en tussen 50% en 60% luchtvochtigheid!

  2) Plaats je toppen voorzichtig in grote glazen potten met grote opening zoals op foto. Sluit het deksel tot dat de top ‘zweet’, meestal na 2 tot 3 uur de eerste keer! En langer naarmate de wiet droger is.

  Open je potten weer zodat je toppen weer kunnen drogen tot de tak kraakt als je hem breekt. Ik bewaar alleen grote toppen voor mezelf, maar als je dit doet met kleinere toppen, zoals op de foto, dan moet je ze ook een beetje draaien zodat alle kanten kunnen drogen en er genoeg verse lucht bij kan komen. Met grote toppen hoeft het draaien niet, zolang de toppen elkaar maar niet raken. Meestal paar maal omschudden is genoeg, om alles gelijkmatig weer te laten drogen. Dat er dan een paar trichonen (kristallen) afbreken vind ik niet zo erg, zolang je ze er maar aan het einde uitschraapt, dan heb je ook nog extra een bolletje skuff.

  3) Herhaal het zweten-en-drogen proces tot de wiet nog steeds droog voelt als je de pot opent. Na ongeveer een week van zweten en drogen (ligt aan luchtvochtigheid) bereik je dat punt waar je wiet nog genoeg vocht heeft om heerlijk te ruiken maar droog genoeg is, als je het uit de pot haalt, om binnen half uurtje fijn te verkruimelen. Dan stop ik zoveel als mogelijk in 1 pot bij elkaar, doe een keukenpapier dubbel gevouwen over de opening en doe ik het deksel er op en gaan ze mijn kast in waar het altijd koel en donker is. Daar kan ik ze makkelijk een jaar laten staan en als ik de pot open is mijn wiet heerlijk droog maar vers!

  4) Wiet wordt de eerste paar maanden na oogst sterker naarmate het langer bewaard is, daarna blijft het in glazen potten ongeveer een jaar op dezelfde sterkte, voordat het langzaam in sterkte af begint te nemen. Als je het te droog vindt worden, doe je een druppel water op je keukenpapier en doe je je deksel weer dicht, de volgende dag is al je wiet weer op het punt van de vochtigheid die je bereikt had na stap 3.

  P.s. Label je pot, zodat je precies weet wat je waarin bewaart!
  volg ons op http://vape-winkel.nl/rss.xml