Share This Post

Nieuws

Politie stuit op 60kg wiet na anonieme tip

Politie stuit op 60kg wiet na anonieme tip

Meld Misdaad Anoniem

Het is dat er verdomme die kliklijn Meld Misdaad Anoniem bestaat, anders moesten wij het nog zien hoeveel wietkwekerijen de politie eigenhandig zou kunnen oprollen?! Maar goed, de kliklijn bestaat niet alleen, er wordt ook nog eens massaal naar gebeld door ratten. Zoals een heel dikke, vuile rat afgelopen vrijdag in worst-city Oss deed.

60 kilo wiet in huis

De rat belde dus – anoniem ook nog, het stinkdier – naar de politie dat er in een huis aan de Goudplevier ‘hennep aanwezig zou zijn’. Nou, het bleek wiet en niet te zuinig ook!

De agenten troffen namelijk zestig kilo wiet aan, wat volgens de dienders zelf een ‘straatwaarde van meer dan 200.000 euro’ vertegenwoordigt. In dat geval is het financieel nog wel een meevaller, want dan moet het behoorlijk beroerde wiet zijn als ie bij de eindconsument maar 3,30 euro per gram zou opbrengen. Maar groter is de kans dat de pop helemaal geen flauw benul heeft van kwaliteit en straatprijzen…

Keiharde aanpak

Hoe dan ook, twee Ossenaren van 35 en 35 jaar kunnen hun vakantieplannen welvoegelijk schrappen. Vooral omdat ze eigenlijk geen rooie rotcent meer hebben om hun blote reet mee te krabben. Niet alleen legden de blauwhemden namelijk beslag op de 60 kilo wiet, ‘een voertuig’ (ook in Oss zal dit toch wel snel een auto zijn) en de koopwoning zelf!

En daarmee is de ellende nog niet voorbij, want de burgemeester van Oss – mevrouw Wobine Buijs-Glaudemans van de VVD – liet de woning direct ook voor 6 maanden dicht timmeren.

Woning dicht na wiet- artikel 13b Opiumwet

Dat mag een burgemeester in Nederland zomaar doen ja, met artikel 13b van de Opiumwet in de hand. Daarbij helpt het ook niet dat er begin vorig jaar ook al eens 503 wietplanten op hetzelfde adres zijn aangetroffen. De politie: ‘Met de sluiting van de woning wil de burgemeester benadrukken dat in de gemeente Oss hennepkwekerijen of andere illegale druggerelateerde activiteiten niet worden getolereerd. Tegen overtreders van de Opiumwet wordt keihard opgetreden samen met de partners.’

Share This Post

Leave a Reply