Serietip: Eigen Kweek

In Nederland is de wiet serie Hollands Hoop een groot succes. Onze zuiderburen hebben hun eigen versie die ook het kijken waard is: Eigen Kweek. Vorige week is seizoen 3 op de Belgische zender één van start gegaan. Een tip voor Nederlandse kijkers: zet de ondertiteling aan. Zonder ondertiteling is het soms wat lastig te volgen.

Het verhaal

In deze serie waar wiet een hoofdrol heeft volgen we de familie Welvaert. Een gezellige, sympathieke aardappeltelersfamilie. De familie bestaat uit Jos en Ria. Ze hebben twee zonen: Frank en Steven. Boer Jos Quasi is een beetje teleurgesteld in zijn zonen, want ze hebben niet echt interesse voor de aardappelteelt. De boer verliest al zijn money nadat hij verkeerd is gaan beleggen. Vet kut en zo, dus besluit hij het over een andere boeg te gooien. Samen met de hulp van zijn zoon zet hij een cannabisplantage om het verlies te compenseren. Zijn brother Frank laat ondertussen zijn Filipijnse vriendin Julita overkomen naar Vlaanderen. Al snel zijn er behoorlijk wat cultuurverschillen. Maak je op voor een toffe dramaserie met een geestige ondertoon. Er moet natuurlijk wel een beetje gelachen worden.

Binnenkort op Netflix

De eerste twee seizoenen (en een kerstspecial) staan op Netflix. Het derde seizoen is nu te zien op Belgische televisie en zal binnenkort ook op Netflix te zien zijn. Je kunt de serie ook via de website van de zender één kijken, of downloaden.


  1. Profielfoto

    Wat een topper je lacht je kapot 😉

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Visit Us On Facebook