Share This Post

Nieuws

Column Brain: Een Water Gefilterde Vape, Is dat geen overkill?

Column Brain: Een Water Gefilterde Vape, Is dat geen overkill?

Een Water Gefilterde Vape, Is dat geen overkill? Terwijl vapen een gezonder alternatief is voor een jointje, en over het algemeen een zachtere inhalatie geeft, vinden veel mensen nóg meer comfort en plezier als ze een water gefilterde vape gebruiken, sommige connaisseurs gaan zelfs zo ver dat ze een bijnaam voor hun bubbelaar hebben.

Het vaporizatie proces kan lichte irritatie bij gebruikers veroorzaken zoals droogte en de warmte van de vapor. Door de vapor eerst door een waterfilter, ook wel bubbelaar genaamd, te laten filteren, zijn deze irritaties meteen weg. Het water bevocht niet alleen de vapor, maar koelt het ook af.

Ook zijn er gebruikers die het vervelend vinden dat er soms een heel klein stukje kruid door het mondstuk met de vapor mee naar binnen gezogen wordt. Dit is ook gelijk over met een bubbelaar: het water zal het stukje uit de vapor filteren, zodat je alleen pure vapor inhaleert.

Tegelijkertijd genieten veel gebruikers van de extra recreatieve waarde die een water-filtratie of bubbelaar brengt aan het vaporizatie proces. Sommige gebruikers genieten ervan dat ze grotere en langere hits vapor kunnen nemen, terwijl anderen op hogere temperaturen vapen en de afkoelende kwaliteiten van de bubbelaars onderschrijven en zachtheid van de vapor.

Gelukkig is een vape met bubbelaar niet meer moeilijk te vinden.

De geschiedenis van de Bong of waterbubbelaar

Het woord “bong” wordt gezegd te zijn afgeleid van het Thaise woord “Baung”, dat traditioneel verwijst naar een ronde houten buis van bamboe en heeft ookvape in de moderne definitie een cilindrische pijp.

Sommigen hebben het gebruik van een waterpijp door de geschiedenis getraceerd, het filteren en koele van rook gaat terug naar de Chinese Ming-dynastie. Andere rapporten tonen een geschiedenis van gebruik in Afrika, waar stammen waterpijpen uit klei met behulp van dezelfde principes achter moderne waterpijpen zouden hebben gebouwt. Er zijn zelfs tekeningen gevonden van oude waterpijpen gemaakt van puur goud die gebruikt werdt door een nomadische krijger stam in wat nu Rusland is.

Shisha Waterpijpen zijn ook nauw verbonden met de bubbelaar, een soort waterpijp algemeen gebruikt om gearomatiseerde tabak te roken. Waterpijpen gebruiken een slang als mondstuk en kunnen worden ontworpen om meerdere mensen tegelijk te laten roken van een kom.

Vandaag de dag heb je waterpijpen in vele soorten en maten, maar de beste bubbelaars worden met de hand geblazen, van glas, door kunstenaars die wetenschap en kunst mengen, het creëren van meesterwerken die zowel mooi en sterk als functioneel zijn. Dit was niet altijd het geval. Gedurende de evolutie van de bong is hij gemaakt van alle materialen zoals: met de hand gesneden hout, bamboe, keramiek, en zelfs plastic. Velen waarderen de MacGyver-achtige DIY mogelijkheid om VAN zowat alles een bong te maken, van Coke flessen tot watermeloenen en alles daar tussenin.

De anatomie van een Bong

bubbelaarDe anatomie van een standaard waterpijp kan worden onderverdeeld in vijf onderdelen:

  1. Bowl – De bowl is de bolvormige schaal, waar gedroogde fijn gemalen cannabis of hash in geladen wordt en verbrand wordt of verdampt. Hij is vaak verwijderbaar, zodat het functioneert als trek- of slide-carburateur.
  2. Carb – De carb, kort voor carburateur, is een klein gaatje waarmee de gebruiker de rook uit de hele kamer van de bong kan verwijderen, de voltooiing van de bong toke. De meest voorkomende vorm van Carb wordt gevonden op glas waterbubbelaars is een pull of een slide-carb, die wordt blootgesteld wanneer de kom wordt verwijderd.
  3. Downstem – De downstem is het buisje waardoor de rook uit de kom naar de basis gaat, waar het dan in het water steekt.
  4. Base – De basis is de bodem van een waterpijp en kan vele vormen aannemen, afhankelijk van de stijl. Een bubble of bekervormige base wordt vaak gebruikt als waterkamer waarin de rook afkoelt als het door het water gefilterd wordt.
  5. Tube – De buis, die eindigt in het mondstuk, is de kamer die gevuld met rook nadat het gefilterd is door het water. Andere kenmerken, zoals een ijs knijper of diffuser, zijn vaak opgenomen in de buis zijn design.Al deze onderdelen kunnen verschillende vormen, kleuren en designs hebben, afhankelijk van de beoogde functie van de bong. De downstem wordt vaak vervangen door verschillende percolator ontwerpen die meer diffusie of scheiding van de rook bieden als het door de waterkamer passeert.

Brain, Vape-Winkel eigenaar, connaisseur, concentraat-producent, kweker en vaperaar,  20 jaar coffeeshop medewerker/manager.

Share This Post

Leave a Reply