Share This Post

Artikelen

Waarom tijdens de Coronacrisis starten met wietkweken?

Waarom tijdens de Coronacrisis starten met wietkweken?

Het Coronavirus grijpt helaas nog steeds om zich heen en zorgt ervoor dat ons land inmiddels deels in lock-down is. Alles komt op een lager pitje te staan wat voor veel mensen extra vrijetijd oplevert. Het kweken van wiet is een leuke bezigheid waar je weinig tot heel veel tijd aan kan besteden. Wij geven je 3 redenen om juist nu te starten met een kweekje.

1. Het buitenseizoen gaat bijna van start

De kans is groot dat we de komende tijd beperkt worden in onze bewegingsvrijheid. Natuurlijk is deze hele situatie vervelend maar laat er wat moois uit ontstaan.. het voorjaar staat voor de deur, alles gaat weer groeien en bloeien!

Je kan dit voorjaar natuurlijk ook voor iets bijzonders kiezen; een wietplant. Tot 5 planten zul je echt geen problemen ondervinden. Een wietplant is een éénjarige plant. Het mooie is dat je het hele proces zelf meemaakt, van ontkiemen tot de oogst.

Begin mei kunnen de planten naar buiten. Je kunt je alvast rustig oriënteren op welke soort(en) je wilt gaan kweken. Half april kun je de zaadjes ontkiemen om ze vervolgens (binnen of in een kas) voor te groeien. In de 2e week van mei kunnen ze volledig naar buiten. Kan in een pot, of in de volle grond.

2. Bespaar geld met je zelf gekozen wietsoort

Wij Nederlanders houden van klagen. Dus ook over de prijs van cannabis/wiet. Eerlijk is eerlijk, als vaste roker kan het aardig in de kosten lopen. Het zelf kweken van wiet heeft naast de fun factor ook nog een positieve invloed op je portemonnee.

Het enigste wat je nodig hebt is zon, water, aarde (of een ander substraat) en een paar zaadjes. Dit alles hoeft niet veel te kosten. Natuurlijk, je kan best veel geld kwijt in zaadjes, substraat, voeding, materiaal en een kweekhok. MAAR het hoeft niet.

Wil je geld besparen op een zaadje? Stuur me een bericht met je adres, heb je binnen een paar dagen een gratis wietzaadje in de brievenbus. Ik zou het wel tof vinden als je ons op de hoogte houd middels een kweekverslag in het Wiet Forum.

3. Een hobby zonder de deur uit te gaan

Het is beter om de komende tijd lekker thuis te blijven. Als je het Netflixen en gehang op de bank zat bent is het tijd voor iets actiefs: wiet kweken! Gezondsheids-guru’s roepen al jaren dat tuinieren therapeutisch werkt. Het is gewoon bewezen.

Hoe begin je met wiet kweken?

  1. Bepaal of je binnen of buiten gaat kweken

  2. Lees wat indoor of outdoor kweekverslagen

  3. Kies een mooi wietsoortje uit dat je (of iemand in je kennissenkring) wel wat lijkt

  4. Bestel wat zaadjes en ontkiemen (glas water of direct in aarde)

  5. Opkweken in een klein potje, daarna in de grote pot of volle grond

Hulp of advies nodig? Vraag het in het forum. Succes!

Share This Post

1 Comment

  1. Kweken, van wat dan ook, is idd een leuke bezigheid zeker in deze tijden

Leave a Reply