Share This Post

Artikelen

Wiet Kweken in een Koud Klimaat

Wiet Kweken in een Koud Klimaat

Het kweken van wiet in koude weersomstandigheden hoeft geen ellende te betekenen. Laat ons de geheimen van het verbouwen van cannabis in de kou ontrafelen en dit met je delen. Ganjakweken in koelere omstandigheden heeft zelfs een aantal grote voordelen.

We weten allemaal dat cannabis een flexibele en ongelooflijk veelzijdige plant is, daarom wordt cannabis wereldwijd verbouwd. De optimale omstandigheden voor cannabis in het wild zijn een vruchtbare bodem met veel zonlicht, een milde bries, en constante temperaturen van 20-28°C.

Tenzij je in Australië, Californië, Colombia, Jamaica, of ergens anders met een mediterraan klimaat woont, is over het algemeen het groeiseizoen kort en niet zo voorspelbaar.

Binnenkweek van cannabis wordt wereldwijd steeds populairder en rond de koude noordelijke breedtegraden is het zelfs de enige haalbare mogelijkheid. Toch worden jaarlijks enorme buiten gekweekte cannabisgewassen geoogst in de koelere klimaten rond Canada en Oost-Europa.

Geweldige marihuana kan het hele jaar worden verbouwd. De truc is om een kweekplan te maken waarin je de kansen en factoren meeneemt die meespelen bij slecht weer, specifiek voor jouw omgeving. En als je buiten kweekt, is grondige kennis van het lokale klimaat, de omgeving en de zon cyclus van cruciaal belang.

Een beetje geluk kan echter ook geen kwaad.

KOUD WEER CANNABISSOORTEN VOOR BUITEN

Elke cannabiskweek wordt bepaald door de genetica die de kweker gebruikt, of je nu kiest voor het kweken met een aantal klonen of vanaf nul begint met zaden, de genen bepalen de uiteindelijke potentie van het gewas.

Kies je cannabissoort vooral zorgvuldig als je buiten wilt kweken in koelere gebieden. Binnenkwekers die perfect de dagelijkse voedingsstoffen en omgevingsomstandigheden kunnen regelen, kunnen in theorie iedere soort op ieder moment van het jaar kweken.

Maar dat is in theorie, de realiteit is dat hevige sneeuwval en temperaturen onder nul, die optreden in het holst van de winter, zelfs een overdekte perfect gecontroleerde kweek kunnen beïnvloeden.

Als temperaturen onder de 15°C komen, bevinden cannabisplanten zich in de gevarenzone. Het risico op ziekteverwekkers en ongedierte neemt exponentieel toe. De groei zal stoppen en bladeren zullen daarna van kleur veranderen als de kou niet minder wordt.

luchtvochtigheid, temperatuur koude stammen ruderalis autoflowering Royal Queen Seeds

Buiten hebben alleen de sterkste en meest resistente cannabissoorten de kans om een koude winter te overleven. En het betreft een kleine kans die het niet waard is om te nemen, aangezien ijzel en sneeuw zeer waarschijnlijk zijn. Het is beter om een flexibele ganjaboer te zijn, dan koppig achter te blijven zonder stash.

Zelfs hardcore buiten wietkwekers houden een moederplant of twee binnen in de vegetatieve fase om de zwaarste weersomstandigheden door te komen. Het afdekken met plastic folie of de planten in een kas zetten, is het minste wat je kunt doen.

Autoflowering soorten zijn zonder twijfel de beste types voor de koud weer marihuana kweker. Buitenkwekers moeten snel oogsten als de condities minder dan perfect zijn en om het ergste winterweer te vermijden. 8 Weken na de ontkieming kunnen auto’s van zaadje tot stash worden geoogst.

Ruderalis genetica maken autoflowering soorten extra sterk en snelgroeiend. Ze zijn meestal toe aan de bloeifase na 30 dagen of minder, aangezien ze niet afhankelijk zijn van de fotoperiode. Hierdoor zijn ze zowel geschikt voor kwekers die buiten het seizoen willen verbouwen als voor kwekers die te maken hebben met een korte zomer.

Schimmel is de grootste bedreiging voor bloeiende cannabis in koude weersomstandigheden. Hoge relatieve vochtigheid en lage temperaturen zijn de perfecte kweekcondities voor fungus. Blijf het slechtste weer voor en houd het bij snelgroeiende kruisingen en autoflowering soorten, die kunnen worden geoogst voordat regen de toppen aantast.

Gebruik potten die je kunt optillen en gemakkelijk kunt verplaatsen, in plaats van dat je planten vastzitten in de modder omdat je de zaden hebt gepland in de stukken grond die in het voorjaar twee weken in de zon lagen.

WAAROM DE TRADITIONELE BINNENKWEKER KOUD WEER VERWELKOMT

Ouderwetse HID systemen geven veel warmte af, net als licht. Het houden van cannabisplanten in de vegetatieve fase met een MH lamp met een lichtcyclus van 18+ uur is in feite gemakkelijker bij koud weer en een simpele methode om moederplanten en/of stekken te behouden gedurende de wintermaanden.

De bloeifase met HPS verlichting en de vegetatieve fase met MH lampen vragen meestal om goede luchtkoeling. De traditionele kweker kan profiteren van koude weersomstandigheden en tegelijkertijd geld besparen op de airconditioning. Sommigen voegen zelfs extra verlichting toe om de opbrengsten een boost te geven als het weer kouder wordt.

LIGHTS HID bollenteelt indoor LED-systeem

WAAROM DE VOLGENDE GENERATIE KWEKERS DE VERWARMING HOGER MOET ZETTEN IN DE WINTER

LED verlichtingssystemen komen snel in de plaats van HID lampen als eerste keus plantagelampen voor Millennial wietkwekers, maar de technologie moet nog worden geperfectioneerd. LED lampen zijn koeler, omdat ze bijna 75% van hun energie omzetten in licht. Dit is grotendeels geweldig en zorgt ervoor dat de omgevingscondities in de kweektent gemakkelijk zijn te regelen.

LED’s kunnen echter te koud zijn in de winter. De simpele oplossing hiervoor is om de verwarming hoger te zetten. Helaas heft dit de energiebesparing op die je kreeg door de lage wattage van de LED’s.

Hoge relatieve luchtvochtigheid kan ook een probleem zijn met LED systemen bij koud weer, een ontvochtiger kan daarom noodzakelijk zijn bij de kweek en zeker gedurende de bloeifase.

CFL’s zijn min of meer overbodig tijdens langere perioden van koude weersomstandigheden, zelfs de lampen met de hoogste wattage, met 300W, kunnen niet voldoende warmte geven gedurende een ijzige winter.

Top rot is een serieuze bedreiging voor kwekers die in koud weer kweken met verlichting van de nieuwe generatie zoals LED’s en CFL’s. Hydroponics en LED’s zijn het recept voor een ramp bij koude weersomstandigheden, aangezien zowel wortelrot als schimmel van de toppen ware bedreigingen kunnen zijn als het voedingswater onder kamertemperatuur is en de relatieve luchtvochtigheid tijdens de bloei hoger is dan 60%.

Het regelen van de leefomstandigheden het hele jaar door is de enige langetermijnoplossing; let op de thermometers en pas dingen aan wanneer nodig. Het is veel gemakkelijker om een kweekruimte in de winter te verwarmen, dan om een hete HID kweek in de zomer af te koelen.

Traditionele HID kwekers kunnen het verwarmen in de donkere periode voorkomen als ze hun lichten aanhouden tijdens koude winternachten. Temperaturen overdag liggen meestal iets hoger, dus het is een mogelijkheid.

LED liefhebbers hebben het vooruitzicht om de verwarming bijna non-stop aan te houden. Wellicht is een combinatie van HID en LED het beste compromis in koude omstandigheden voor de moderne binnen-cannabiskweker.

We vergeten bijna te zeggen dat het kweken van cannabis in koud weer het grote pluspunt heeft dat bepaalde soorten soms prachtige lila en donkerpaarse tinten laten zien, waar iedere wietkweker zo naar verlangt.

Bron: RoyalQueenSeeds

Share This Post

Leave a Reply