Share This Post

Nieuws

Wiet roken goed voor longen

Wiet roken goed voor longen

Af en toe wiet roken is goed voor  je longen. Sterker nog… elke dag blowen tast de longfunctie niet direct aan. Tenminste de eerste zeven jaar niet. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers in het Journal of the American Medical Association (JAMA).

Het onderzoeksteam onder leiding van Mark Pletcher van de University of California, bestudeerde meer dan vijfduizend Amerikaanse jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Ze volgden de jongeren ruim twintig jaar.

Niet verassend was dat de onderzoekers een verband vonden tussen het roken van sigaretten en een slechtere longfunctie. Voor het roken van een joint lag dit echter anders. De eerste zeven jaar van een joint per dag of 49 jaar een joint per week zorgde er zelfs voor dat de longfunctie beter was dan die van niet-blowers. Er maakten niet veel zware blowers onderdeel uit van het onderzoek, dus daar kunnen geen conclusies over getrokken worden.

Een mogelijke verklaring voor de verbeterde longfunctie is de techniek die blowers toepassen om zoveel mogelijk rook binnen te krijgen en te houden. Die techniek zou de longen oprekken en de borstspieren versterken. De verbetering is echter zo klein, dat de roker er zelf niets van merkt.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Share This Post

Leave a Reply